Alev Alp Esen
Refinitiv, an Lseg Business, Türkiye Ülke Yoneticisi
Alev Alp Esen
Refinitiv, an Lseg Business, Türkiye Ülke Yoneticisi

Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olan Alev Alp Esen iş hayatına Garanti Bankası’nda başlamıştır. Garanti Bankası’nın yurtdışı şubeleri dahil birçok biriminde görev yapan Alp Esen, kariyerine Thomson Reuters’da devam etmiştir. Thomson Reuters’da Risk Yönetim Çözümleri konusunda danışmanlık, satış temsilciliği ve satış yöneticiliği gibi görevleri Türkiye ve bölge bazında sürdürdükten sonra, finansal yazılım çözümleri konusunda global bir lider olan Misys’e (şimdiki Finastra) Türkiye ülke müdürü olarak atanmıştır. Misys’de ülke müdürlüğü görevinin yanı sıra Türkiye, İsrail ve Romanya’yı kapsayan bir bölgede satış yöneticiliği görevini de üstlenmiştir. 2013 yılında finans sektörünün teknoloji sektörü ile el ele daha hızlı bir şekilde ilerlediğini fark ederek sektör değiştirmeye karar vermiş ve ABD asıllı teknoloji şirketi Computer Sciences Corporation (CSC)’ın Türkiye ofisini kurma görevini üstlenerek CSC’nin Türkiye’deki ilk organizasyonunu kurmuştur. Şirket 2017 yılında HPE Enterprise Services ile birleşerek DXC Technology çatısı altında yeni bir organizasyon oluşmuştur. Alp Esen bu yeni organizasyonda da ülke yöneticisi olarak yer almış ve Türkiye’deki global ve yerel müşterilere Bilişim Teknolojileri konusunda hizmet vermeye devam etmiştir. 2020 yılı Kasım ayı itibarı ile bilişim teknolojileri ve inovasyon konusunda edindiği bilgi birikimi ile finans sektöründe daha fazla katkı sağlayacağına inanarak Refinitiv’e katılmıştır. Halen bir LSEG şirketi olan Refinitiv’de Türkiye ülke yöneticisi ve Türkiye, Yunanistan ve CIS Ülkeleri Satış Direktörü olarak görev yapmaktadır.
Ali Cem Suca
Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB), Aracılık Faaliyetleri Direktörü
Ali Cem Suca
Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB), Aracılık Faaliyetleri Direktörü
Ali Cem SUCA, 1977 yılında Ankara’da doğdu. 1995 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. 2000 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi İktisat bölümünden şeref öğrencisi lisans derecesi ile mezun olan SUCA, halen TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisans programına devam etmektedir. SUCA, iş hayatına başladığı Sermaye Piyasası Kurulu’nda, 2001-2019 yılları arasında Aracılık Faaliyetleri Dairesi’nde, sermaye piyasası yatırım kuruluşlarının düzenlenmesi, gözetimi ve denetiminden sorumlu uzman yardımcısı ve sonrasında uzman olarak görev yaptı. 2019 yılı Nisan ayından itibaren ise Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş.’de Aracılık Faaliyetleri Direktörü olarak görevini sürdürmektedir.
Alparslan Budak
Trive Investment Group, Avrupa Bölge Direktörü
Alparslan Budak
Trive Investment Group, Avrupa Bölge Direktörü

Alparslan Budak, Trive Investment Group bünyesinde Avrupa Bölge Direktörü olarak çalışmaktadır. Öncesinde, 1993-2001 yılları arasında Demir Yatırım'da çeşitli departmanlarda rol almış; 2001-2015 yılları arasında Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nde Genel Sekreter Yardımcısı, 2015-2017 yılları arasında Ekspres Yatırım'da Genel Müdür Yardımcısı, 2019-2022 yılları arasında Citibank A.Ş.’de Menkul Kıymet Hizmetleri Grup Müdürü olarak görev yapmıştır.
Alparslan, farklı dönemlerde, Uluslararası Yatırımcı Eğitimi Forumu Başkanı ve Başkan Yardımcısı; Uluslararası Menkul Kıymet Birlikleri Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi ve Gelişen Piyasalar Komitesi Başkanı; Avrasya Borsalar Federasyonu Destek Üyeler Komite Başkanı ve Asya Yatırımcı Eğitimi Forumu Başkanı olarak görev almıştır.
İzmir Fen Lisesinin ardından Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olan Alparslan, University of Birmingham’da Para, Banka ve Finans yüksek lisansı yapmış olup halen Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Finans Doktora Programına devam etmektedir.
Sivil toplum çalışmalarını Bilimler Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak sürdürmektedir. Finans ağırlıklı yazı ve makaleleri çeşitli mecralarda yayınlanmakta olup, Geleceğe Yatırım kitabının yazarlarındandır.
Attila Köksal, CFA
Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği, Dernek Başkanı
Attila Köksal, CFA
Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği, Dernek Başkanı

Orta öğrenimini İstanbul Erkek Lisesi’nde tamamlayan Attila Köksal, 1983 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuş, 1985 yılında Philadelphia Drexel Üniversitesi’nden MBA derecesi almıştır. Yatırım bankacılığı kariyerine Princeton’da Center for International Financial Research Inc. de başlayan Köksal, sırasıyla Saudi American Bank, Tacirler Menkul Değerler, İnter Yatırım, İnter Portföy ve Demir Yatırım’da yöneticilik görevlerinde bulunmuştur. 2002-2020 arası Ünlü Menkul Değerler'de Genel Müdürlük ve ardından yönetim kurulu üyeliği görevlerini sürdüren Köksal, 2011-2014 yılları arasında Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nde Yönetim Kurulu Başkanlığı, çeşitli dönemlerde Borsa İstanbul, VOB A.Ş. ve CFA Institute'da Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Köksal, halihazırda Turkish Bank’ın bir iştiraki olan Turkish Dijital Teknolojiler A.Ş.’de, Türk Sigorta’da ve WWF Türkiye’de yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunmakta olup, Nisan 2019 tarihinden beri Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği’nin (FODER) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Sabancı Üniversitesi’nde Davranışsal Finans dersleri vermekte olan olan Köksal’ın, yazar arkadaşları ile birlikte kaleme aldığı ‘Geleceğe Yatırım’ serisi altında ‘Yarının Büyükleri İçin Tasarruf ve Yatırım Tavsiyeleri’ ve ‘Aileler İçin Tasarruf ve Yatırım Tavsiyeleri’ adlı iki kitabı bulunmaktadır. Son kitabı ‘Parasal Konularda Yaptığımız Hatalar’, tasarruf, birikim ve yatırım konularında yaptığımız hataları, bunların yaşamlarımız üzerindeki olumsuz etkilerini ve bu etkileri azaltmak için yapılması gerekenleri kapsamaktadır.
Av. Ayça Aktolga Öztürk
BtcTurk, Baş Hukuk Müşaviri
Av. Ayça Aktolga Öztürk
BtcTurk, Baş Hukuk Müşaviri
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olmuştur. Almanya Tübingen Üniversitesi’nde kısa dönemli eğitim görmüştür. Marmara Üniversitesi Sermaye Piyasaları ve Borsa bölümünde yüksek lisansını tamamlamış olup, tez aşamasındadır. Sermaye piyasaları ve bankacılık özelinde çalışan uluslararası bir hukuk bürosunda başladığı meslek hayatına, Çelik İhracatçıları Birliği ile Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. ve Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’de Şirket avukatı görevini yürütmek suretiyle devam etmiştir, şu anda BtcTurk kripto para alım satım platformunda Baş Hukuk Müşaviri olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda İstanbul Barosu’nda Banka ve Finans Hukuku Komisyonu’nun da Başkanlık görevini yürütmekte olup, TÜSİAD Sermaye Piyasaları çalışma grubu üyesi ve Blockchain Türkiye Mevzuat ve Kamu ile İlişkiler Grubu üyesidir. Finans sektöründe 10 yılın üzerinde deneyimi ve Sermaye Piyasaları Lisansı bulunmaktadır.
B. Aylin Alagöz
Entegre Raporlama Derneği Türkiye (ERTA), Genel Sekreter
B. Aylin Alagöz
Entegre Raporlama Derneği Türkiye (ERTA), Genel Sekreter

YTÜ Çevre Mühendisliği mezuniyeti sonrası, “İstanbul’da Entegre Tıbbi Atık Yönetimi” konulu yüksek lisans tezi ve “Arıtma Çamurları ve Tarımsal Atıklardan Enerji (Biyogaz) Eldesi” konulu doktora çalışmaları eşliğinde Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü’nde 10 sene öğretim görevlisi olarak çalışmış olan B. Aylin Alagöz; "Yönetim Kurulu Üyesi" ve “Döngüsel Ekonomi Çalışma Grubu Başkanı” olarak katkı sunmakta olduğu "Boğaziçi Üniversitesi - Katı Atık Kirlenmesi Araştırma ve Denetimi Türk Milli Komitesi (KAKAD)" bünyesinde belediyeler öncelikli olmak üzere kamu ve özel kuruluşlara yönelik; kurumsal sürdürülebilirlik, döngüsel ekonomi, atık yönetimi, yenilenebilir enerji ve AB Çevre ve İklim Değişikliği Müktesebatına uyum gibi çevresel konularda ve ulusal ve uluslararası kuruluşlar tarafından desteklenen çok sayıda projede koordinatör, danışman ve teknik uzman olarak yer almaktadır.
20 yıla yakın profesyonel kariyerinde çalışmalarını aktif olarak sürdürmekte olan B. Aylin Alagöz; hakemli ve sektörel dergiler ve konferanslarda yer alan makale, teknik rapor, değerlendirme, vb. 50'den fazla yayının bireysel yazarı olmuş veya yazar ekibinde yer almıştır.
Türkiye Belediyeler Birliği Sıfır Atık Komisyonu Danışma Kurulu Üyesi, Uluslararası Katı Atık Birliği (ISWA) İklim Değişikliği ve Atık Yönetimi Çalışma Grubu Türkiye Temsilcisi, Yuvam Dünya Derneği Bilim Kurulu Üyesi ve ISWA Genç Profesyoneller Grubu Türkiye Koordinatörü olarak akademik destek, eğitim, proje ve kapasite geliştirme konularında katkı sunmakta olan B. Aylin Alagöz; Mayıs 2021 tarihi itibarı ile Entegre Raporlama Derneği Türkiye (ERTA) Genel Koordinatörlüğü ve Eylül 2021 tarihi itibarı ile ERTA Genel Sekreterliği görevlerini yürütmektedir.
Dr. Berra Doğaner
Ostim Teknik Üniversitesi, Öğretim Üyesi ve Finansal Danışman
Dr. Berra Doğaner
Ostim Teknik Üniversitesi, Öğretim Üyesi ve Finansal Danışman

Dr Doğaner 39 yıllık sermaye piyasası kariyerine Sermaye Piyasası Kurulu’nda başlamış ve bu kurumda 8 yıl süreyle görev yapmıştır. Akabinde özel sektöre geçmiş ve sektörün önde gelen yatırım kuruluşlarında genel müdür ve yönetim kurulu üyesi olarak üst düzey görevler üstlenmiştir. Mayıs 2018’den itibaren ise bilgi ve deneyimini ülkemiz kalkınmasında farklı sektörlerin hizmetine sunabilmek için bağımsız yönetim kurulu üyeliği kulvarına geçmiştir.
Halen Türkiye’nin en önemli gayrimenkul yatırımcılarından olan ÖZAK Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile algoritmik ve yüksek frekanslı işlemlerde sektörün öncüsü olan Piramit Menkul Kıymetler A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesidir. Aynı zamanda çeşitli sektörlerde proje bazında finansal danışmanlık ve kurumsal finansman konularında hizmet vermektedir. Aynı zamanda OSTİM Teknik Üniversitesi’nde öğretim üyesidir.
Kariyeri boyunca mesleki sivil toplum kuruluşlarında da aktif görevler üstlenen Doğaner, halen GYODER Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Komitesi Başkanı olarak görev yapmaktadır. 2009 yılından bugüne TÜSİAD Sermaye Piyasaları Çalışma Grubunda görev almaktadır. Ayrıca yine 2009 yılından bugüne her ay düzenli olarak İTO Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile toplanan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Ekonomik Danışma Kurulu üyesidir.
2007 ile 2011 yılları arasında İMKB Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Doğaner, 1996 ile 2010 yılları arasında Takasbank Denetleme Kurulu üyeliği görevini yürütmüştür. 2014 ile 2018 yılları arasında TSPB Başkan Vekilliği görevinde bulunan Doğaner TSPB'yi temsilen Mart 2014 – Mayıs 2018 tarihleri arasında Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.’de yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmıştır.
Dr. Berra Doğaner lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde, yüksek lisans ve doktora eğitimini Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nde tamamlamıştır. University of Pensilvanya Wharton School of Finance’de lisansüstü eğitim görmüştür.
Yayınlanmış bir kitabı ve çok sayıda kitap bölümü ve makalesi bulunan Doğaner, Dünya Gazetesi Yılın Başarılı İş Kadını Ödülü, Para Dergisi Yılın Altın Adamları Ödülü, Milliyet Gazetesi Yılın Ekonomi Ödülleri ve Turcomoney Dergisi Türkiye’ye ve Dünya’ya Değer Katanlar gibi birçok ödülün sahibidir. Üniversite eğitmenliğinin yanı sıra çok sayıda mesleki ve teknik panelde konuşmacı ve moderatör olarak yer almaktadır.
Evli ve 2 kız çocuğu annesidir.
Berrin Kuleli
KAGIDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği), Yönetim Kurulu Başkan Yard. / Piramit Danışmanlık, Kurucusu
Berrin Kuleli
KAGIDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği), Yönetim Kurulu Başkan Yard. / Piramit Danışmanlık, Kurucusu

İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi İngiliz Filolojisi ve ardından İstanbul Üniversitesi Uluslararası İş İdaresi yüksek lisans programını bitirdi. Osmanlı bankasında başladığı iş hayatına, Procter &Gamble’ da mali analist olarak devam etti. Daha sonra, Türkiye’deki Shell şirketinde 10 yıl süre ile satış ve pazarlama bölümlerinde yöneticilik görevlerinde bulundu. Shell Bu çalışmalarını sürdürürken yürüttüğü bir projeden esinlenerek, 1998 yılında profesyonel hayattan ayrılıp Piramit Danışmanlık adında kurduğu şirketi ile girişimciliğe adım attı. Ulusal ve uluslararası bir çok şirkete kurumsal standartlarını korumaları ve müşterilerine daha iyi hizmet sunmalarını sağlamak amacıyla yaklaşık 60.000 gizli müşteri ile müşteri memnuniyetini ölçmektedir. Türkiye dışında yaklaşık 50 ülkede müşteri hizmet kalitesini ölçen projeler yapmaktadır.
2019 yılından beri KAGİDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve saymandır. KAGİDER Finansa Erişim ve Girişimciliği geliştirme strateji grubuna liderlik etmektedir. Lead Network Türkiye Derneği’nin kurucu üyelerinden olup 1.dönem yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmıştır. Avrupa Birliği Mentör Proje Ağında Mentör eğitimi almıştır, pek çok girişimci kadına mentörlük yapmaktadır. Evli ve bir kız çocuk annesidir.
Burçin Göktan Adalı
İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Reklam ve Kurumsal İletişim Müdür Yardımcısı
Burçin Göktan Adalı
İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Reklam ve Kurumsal İletişim Müdür Yardımcısı
Burçin Göktan Adalı, 2008 yılında Turkuvaz Medya Gurubu'nda ekonomi gazetecisi olarak kariyerine başlamıştır. 2013 yılında Akşam Gazetesi'nde Ekonomi Editörü olarak görev yapmaya alan Burçin Göktan Adalı, 2015 yılının Kasım ayında İntegral Yatırım’da Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalışmaya başlamıştır. 2021 yılından bu yana İntegral Yatırım Reklam ve Kurumsal İletişim Müdür Yardımcısı görevini sürdüren Burçin Göktan Adalı, Yüksek Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi'nde tamamlamıştır.
Can Azizoğlu
Coinoxs, Kurucu ve CEO
Can Azizoğlu
Coinoxs, Kurucu ve CEO
13.01.1994 doğumlu Can Azizoğlu, liseyi Bilfen kolejinde bitirmiş, lisans eğitimini ise Yıldız Teknik Üniversitesi endüstri mühendisi olarak tamamlamıştır
2016 yılında blockchain yolculuğuna, firmalara danışmanlık vererek başlamıştır, aynı yıl Voyantsmart software şirketini kurmuştur.
2019 yılında Voyant Games’i kuran Azizoğlu, 2019 yılında Coinoxs Blockchain Technologies’i kurmuş, blockchain sektöründe kurumsal olarak yer almaya başlamıştır.
Azizoğlu, 2019’dan bu yana Coinoxs markası ile yerel ve global birçok şirkete web3 dönüşümleri konusunda hizmet vermeye devam etmektedir
Cem Tutar
Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri, Yönetim Kurulu Üyesi ve İş ve Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı
Cem Tutar
Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri, Yönetim Kurulu Üyesi ve İş ve Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

Cem Tutar, İstanbul Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı bölümde Sistem Analizi ve Özyeğin Üniversitesinde Finans Mühendisliği ve Risk Yönetimi konularında yüksek lisans yapmıştır. Kariyerine 1997 yılında başlayan Tutar, Peritus Yazılım ve Plato Veri Dağıtım Hizmetleri’nde, yazılım geliştirme süreçlerinin farklı aşamalarında görev aldıktan sonra 2003 yılındaki kuruluşu ile birlikte, Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri’ne katılmıştır.
Matriks Bünyesinde, Yazılım Mühendisliği, Proje Müdürlüğü, Mobil İş Kolundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı, Matriks Mobile Genel Müdürlüğü, Matriks ve grup şirketlerinde yönetim kurulu üyelikleri ile İş ve Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan Tutar, halen Yönetim Kurulu Üyeliği ve İş Geliştirmeden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini sürdürmektedir. Kadir Has Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nde Danışma Kurulu üyesi olan Tutar ayrıca İTÜ Çekirdek bünyesinde Mentorluk yapmaktadır.
Dr. Cüneyt Demirkaya
Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), Genel Koordinatör ve KYD Bilgi Yönetimi ve İletişim A.Ş. Genel Müdürü
Dr. Cüneyt Demirkaya
Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), Genel Koordinatör ve KYD Bilgi Yönetimi ve İletişim A.Ş. Genel Müdürü
Dr. Cüneyt Demirkaya 2015 yılından Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD)’nin Genel Koordinatörlük ve KYD Bilgi Yönetimi ve İletişim A.Ş.’nin Genel Müdürlük görevini yürütmektedir. Sektörde çalışmaya Denizbank’ta MT olarak başlayan Cüneyt Demirkaya sırasıyla Deniz Yatırım, İş Yatırım, İş Portföy ve Ak Portföy’de portföy yönetimi ve araştırma bölümlerinde çalışmış, son olarak Türkiye Sinai Kalkınma Bankası (TSKB)’nda portföy yönetimi ve araştırma bölümlerinde görev almıştır. İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümü mezunu olan Cüneyt Demirkaya, İTÜ’den Yapı İşletmesi Yüksek Lisansı, Marmara Üniversitesi’nden MBA derecesi ve yine Marmara Üniversitesi’nden Doktora derecesine sahip bulunmaktadır.
Doç. Dr. Cüneyt Dirican
Ekonomi Yorumcusu
Doç. Dr. Cüneyt Dirican
Ekonomi Yorumcusu

1990 Saint Joseph Fransız Lisesi mezunudur. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’nde Bankacılık doktorasını ve Sermaye Piyasası ve Borsa yüksek lisans derecelerini almıştır. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. İstanbul Arel Üniversitesi’nde akademisyen olarak iş hayatına devam etmektedir, sektörel birliklerde danışman ve eğitmen olarak görev almaktadır. Astroekonomist olarak Uzay Ekonomisi alanında çalışmalarını sürdürmektedir. Peppers & Rogers Group Yönetim Danışmanlığı ve Innova Bilişim Çözümleri firmasında yönetici danışman olarak uluslararası ve ulusal firmalarda çeşitli stratejik projelerde yer almıştır. PTTBank, PTT Kargo, Birleşik Posta, ISTESOB Akıllı Kart gibi Türkiye’nin ilkleri olan projelere imza atmıştır. “Bankalarda ve KOBİ’lerde Nakit Yönetimi Uygulamaları” ve “Sermaye Piyasalarında Değişen Dinamikler” adlı kitapların yazarı/editörü olan Dirican’ın Endüstri Radyo’daki “KOBİ’lerin Koçu, Finans Doktoru” programı 2021 yılında Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından en iyi radyo programı seçilmiştir. Ekonomi yorumculuğu ve Şalom Gazetesi’nde yazarlık yapan Dirican, Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği denetim kurulu, Finans Kulüp Vakfı üyesi ve Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı danışma kurulu üyesidir. Posta bankacılığı (PTTBank) üzerine doktora tezi bulunmaktadır. Finans doktoru, İstanbul Ekolü gibi yasal markaların sahibidir. İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir.
Av. Dr. Çiğdem Ayözger Öngün
SRP Legal, Kurucu - Yönetici Ortağı
Av. Dr. Çiğdem Ayözger Öngün
SRP Legal, Kurucu - Yönetici Ortağı

Av. Dr. Çiğdem Ayözger Öngün Teknoloji, Medya ve Haberleşme Hukuku, Finansal Teknoloji Hukuku ve Ticaret ve Şirketler Hukuku, Rekabet Hukuku ve Veri Koruması ve Gizliliği Hukuku alanlarında geniş bir tecrübeye sahiptir. Dr. Öngün, İstanbul’da bulunan SRP-Legal Hukuk Ofisi’nin kurucusu ve yönetici ortağıdır.
Dr. Öngün ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi’nde misafir Öğretim Üyesidir. Dr. Öngün aynı zamanda, Kişisel Verilerin Korunması Hukuku kitabının da yazarıdır. Uygulamalı Rekabet Hukuku Kitabının Fintek Sektör Oyuncularının Bankalar ile Rekabeti Bölümünün yazarıdır, Hüseyin Hatemi’ye Armağan adlı kitabın Veri Koruma Hukuku Bölümünün yazarıdır. Ayrıca, 2019 yılında gerçekleştirilen 2. Ulusal Blockchain Çalıştayı’nda Blockchain ve Veri Koruma Yasası üzerine bir akademik makale yayınlayıp sunmuştur.
Dr. Öngün, T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Danışmanıdır. Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Veri Koruma ve Teknoloji Hukuku Çalışma Grubu Başkanı, Blockchain Türkiye Platformu (BCTR) Yürütme Kurulu üyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) FinTech Sektör Meclisi Üyesi, Türkiye Sigortalar Birliği (TSB) Danışma Kurulu Üyesi, Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) Kurucu üyesi ve Etik Kurulu üyesi, International Women Forum (IWF) Yönetim Kurulu üyesi, Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) ve International Association of Privacy Professionals (IAPP) üyesi, Endeavour Türkiye’nin mentoru ve FintechTime Dergisinin Danışma Kurulu Üyesidir.
Dr. Öngün, SRP-Legal’i kurmadan önce, Turkcell Grup’ta 10 yılı aşkın bir süre çalışmıştır. İki sene boyunca Turkcell Superonline’da Hukuk ve Regülasyon Stratejileri Genel Müdür Yardımcılığı ve bundan önce ise Turkcell Grup’ta 8 sene boyunca Regülasyon Politikaları Müdürlüğü görevlerini yürütmüştür.
Dr. Öngün, TED Koleji’ndeki eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirmiştir. İstanbul Üniversitesi ve London School of Economics’de yürüttüğü çalışmalar ile Yüksek Lisansını (LL.M.) da Rekabet Hukuku üzerine yapmış olup İstanbul Üniversitesi’nde Veri Koruma ve Gizliliği konusunda doktora yapmıştır. Dr. Öngün aynı zamanda Turkcell Grup için özel hazırlanmış olan Koç Üniversitesi Yöneticiler İçin İşletme Yüksek Lisansını tamamlamıştır.
Didem Adlığ Sönmez
Erdem & Erdem Ortak Avukatlık Bürosu, Yönetici Avukat
Didem Adlığ Sönmez
Erdem & Erdem Ortak Avukatlık Bürosu, Yönetici Avukat

Erdem & Erdem’in Banka ve Finans Birimi’nde Yönetici Avukat olarak görev yapmakta olan Didem Adlığ, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Yüksek lisans eğitimini Leiden Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayan Adlığ, sermaye piyasaları, proje finansmanı, bankacılık hukuku ve yapılandırılmış finans uygulamaları işlemlerinde uzmanlaşmıştır.
Didem Adlığ, yerli ve yabancı bankalar, finans kuruluşları ile kredi alanlar, sponsorlar ve diğer yükümlüleri bankacılık ve finans işlemlerinde temsil etmektedir ve 10 yılı aşkın deneyimi ile bankacılık hukuku, hazine işlemleri ve ilgili mevzuata ilişkin kapsamlı danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Çok uluslu ve sektöründe lider banka ve finans kuruluşlarının yanı sıra enerji, altyapı ve gayrimenkul başta olmak üzere çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren şirketlere proje finansmanı ve yeniden yapılandırma işlemlerinde danışmanlık hizmeti vermektedir.
Kamu idareleri ile özel sektör arasında gerçekleştirilen Kamu-Özel İşbirliği, Yap-İşlet-Devret, Yap-İşlet, Yap-Kirala veya İşletme Hakkı Devri gibi modellerle gerçekleştirilen özel enerji ve altyapı projelerini başarıyla yürütmektedir.
Sermaye piyasaları işlemlerinde özellikle halka açık şirketlerin yapılanmaları ve menkul değerlere ilişkin işlemlerde faaliyet gösteren Adlığ, bankalar, finans kuruluşları ve çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren halka açık şirketlere sermaye piyasalarında düzenlenmiş konulara ilişkin hukuki destek sunar.
Hazine ürünleri, tezgahüstü yatırım araçları ve uluslararası geçerliliği olan standart çerçeve türev işlem sözleşmeleri ile nakit akışı ve malvarlığına dayalı seküritizasyon işlemleri ve tahvil ihracı konularında hem Türkiye’de hem de yurt dışında bankaları temsil etmiştir.
Didem Özsoy Dirican
Finans, Pazarlama Profesyoneli
Didem Özsoy Dirican
Finans, Pazarlama Profesyoneli

Tarsus Amerikan Koleji’nin ardından 1997 yılında Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. Kariyer yolculuğuna Körfezbank’da Yönetici Adayı programı ile başlayan Dirican, 7 yıl bankacılık sektöründe farklı görevler üstlendi, PTTBank gibi ilklerde yer aldı. 2004 yılında Yeditepe Üniversitesi’nde finans ve pazarlama çift dal yüksek lisansını tamamlayan Dirican, 2005-2013 yılları arasında AvivaSA Emeklilik ve Hayat’ta Pazarlama ve Bankasürans departmanlarında İş Geliştirme, Ürün Yönetimi ve Satış Geliştirme fonksiyonlarında yönetim kademesinde bulundu. AK Emeklilik ve Aviva birleşme sürecinde de etkin görev üstlenen Dirican, Mayıs 2013’te NN Hayat ve Emeklilik’te Bankasürans Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Müdürü olarak görevine başladı, aynı şirkette sırasıyla 2017 yılında ise Bankasürans ve Kurumsal Satıştan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve 2019 itibarıyla Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevine atandı. 2020-2021 pandemi döneminde Genel Müdürlük görevini de başarı ile icra eden Dirican, son olarak Acıbadem Sağlık Grubunda Esenlik ve Sağlık alanındaki dijital girişiminde İş Geliştirmeden Sorumlu Direktör olarak yer aldı. Belçika Vlerick Business School’da ayrıca yönetim programını da bitiren Dirican, iyi derecede İngilizce bilmektedir ve FODER üyesidir.
Elif Gönençer
Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, Genel Sekreter Yardımcısı
Elif Gönençer
Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, Genel Sekreter Yardımcısı

Elif Gönençer Türkiye Sermaye Piyasaları Birliğinde (TSPB) Araştırma ve İstatistik, Eğitim ve Kurumsal İletişim Birimlerinden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. 2021’de olduğu gibi bu sene de Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi İçerik Komitesi Başkanı ve Kongre Organizasyon Sorumlusu olarak görevini yürütmüştür.
TSPB’deki görevinden önce, Sermaye Piyasası Kurulu’nda (SPK) 1997-2005 yıllarında Aracılık Faaliyetleri Dairesi’nde, 2005-2006 yıllarında Araştırma Dairesi’nde ve 2006-2009 yıllarında Denetleme Dairesi’nde çalışan Gönençer, 2009-2021 yıllarında ise Muhasebe Standartları Dairesinde görev aldı. Gönençer, ayrıca Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu A.Ş.’nde Sınav Kurulu Başkanı ve Sermaye Piyasası Kurulu Lisanslama ve Sicil Grubu Başkanı olarak görev yapmıştır.
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Gönençer, yüksek lisansını İstanbul, Nice ve Berlin’de Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler bölümünde Bahçeşehir Üniversitesi ve Centre International de Formation Européenne (CIFE) / Institut Européen des Hautes Etudes Internationales’ten (IEHEI) çift diploma almak suretiyle tamamladı. Gönençer ikinci üniversite olarak Anadolu Üniversitesi İngilizce Uluslararası İlişkiler lisans programından da 2021’de mezun oldu
Emine Erbaş
Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu A.Ş., Eğitim Müdürü
Emine Erbaş
Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu A.Ş., Eğitim Müdürü

İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümü mezunu olan Erbaş, 1998 yılında Purdue University’de İşletme Yönetimi (MBA) üzerine yüksek lisansını tamamlamış ve aynı yıl içerisinde Peoples Bank, USA’ de Yönetici Adayı (MT) olarak kariyerine başlamıştır. Ülkeye dönüşünün ardından ise 2000 – 2003 yılları arasında bir aracı kurumda Borsa Üye Temsilcisi olarak çalışma hayatına devam etmiş ve akabinde 2003 yılında Uzman Yardımcısı unvanı ile Akbank T.A.Ş’de göreve başlamıştır. Akbank T.A.Ş de Bölge Müdürlüğü’nde 8 yıl satış, pazarlama ve insan kaynakları üzerine çeşitli kademelerde yöneticilik görevlerinde bulunduktan sonra 2011 - 2014 yılları arasında Şube Müdürü olarak görevine devam etmiştir. Bankadaki görevinden sonra 2014 – 2015 yıllarında perakende sektöründe özel bir şirkette Yurtdışı Satış Müdürü olarak görevde bulunmuş ve ardından 2015 yılında Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu’nda (SPL) çalışmaya başlamıştır. Halen SPL’de Eğitim Müdürü olarak görevini sürdürmektedir.
Dr. Emine Mavi
Koç Üniversitesi, Kurumsal Sorumluluk, Tüketici Davranışları, Reklam ve Promosyon ve Pazarlama Yönetimi
Dr. Emine Mavi
Koç Üniversitesi, Kurumsal Sorumluluk, Tüketici Davranışları, Reklam ve Promosyon ve Pazarlama Yönetimi

Uzmanlık alanı Pazarlama ve Kurumsal Sorumluluk olan Dr. Emine Mavi, Endüstri Mühendisliği lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi’nde, MBA ve Doktora derecelerini Koç Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Halen Yönetici Geliştirme programlarında ve Koç Üniversitesi’nde Kurumsal Sorumluluk, Tüketici Davranışları, Reklam ve Promosyon ve Pazarlama Yönetimi dersleri vermektedir. Doktora çalışmaları öncesinde 12 yıl süreyle aralarında P&G, L’Oreal ve Doluca’nın da bulunduğu şirketlerde pazarlama ve ticari pazarlama yönetiminde bulunmuş, Garnier markasının Türkiye lansmanı da dahil olmak üzere birçok başarılı projeyi yönetmiştir. Dr. Mavi akademik ve uygulamalı çalışmalarını Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Sürdürülebilirlik, Sosyal Girişimcilik ve Sürdürülebilirlik raporlaması alanlarında sürdürmekte, gönüllü mentoring projelerinde yer almaktadır. American Marketing Association (AMA), Society for Consumer Psychology (SCP), Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği, Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği ve Boğaziçi Mezunu İş İnsanları Derneği ve Q Angels Melek Yatırım Ağı üyesidir.
Fırat Gürler
6Zeka Teknoloji Yazılım Geliştirme A.Ş., Kurucu
Fırat Gürler
6Zeka Teknoloji Yazılım Geliştirme A.Ş., Kurucu
Fintech'te 20 yılı aşkın deneyim.
Türkiye pazarlarına ticaret altyapısı sağlayan 6Zeka Teknoloji Yazılım Geliştirme A.Ş.'yi kurdu.
Fırat, işini tam zamanlı olarak 6Zeka'ya vermeden önce, uluslararası, bağımsız bir yazılım ve veri sağlayıcısında CEO olarak görev yapmıştır. Fırat, Türkiye'nin önde gelen finans şirketlerinde, önde gelen teknoloji ve pazarlama ile ilgili departmanlarda uzun yıllara dayanan deneyime sahiptir.
Gökben Altaş Çevikcan
Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, Araştırma Birimi
Gökben Altaş Çevikcan
Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, Araştırma Birimi
2006 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi bölümünden lisans derecesi aldı ve ardından Polyone Türkiye şirketinde finans uzmanı olarak çalışmaya başladı. 2007 yılından beri Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nde Araştırma biriminde çalışmaktadır. 2013 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Yüksek lisans derecesini aldıktan sonra, aynı üniversitenin İşletme Doktora Programına devam etmektedir.
Gökçe İliriş
Merkezi Kayıt Kuruluşu, Yatırımcı ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri Direktörü
Gökçe İliriş
Merkezi Kayıt Kuruluşu, Yatırımcı ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri Direktörü

Lisans derecesini Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden 2001 yılında alan Gökçe İliriş, yüksek lisans derecesini ise Yönetim Bilimleri alanında Sabancı Üniversitesi’nden 2003 yılında almıştır.
Çalışma hayatına 2004 yılında GİMA A.Ş.’de başlayan İliriş, burada geçirdiği kısa sürenin ardından 2005 yılında Citibank Türkiye’ye geçerek Bankacılık ve Finans piyasalarında çalışmaya başlamıştır. Citibank’ta geçirdiği 7 yıllık sürede, Kurumsal Bankacılık Menkul Saklama Operasyonları Bölümü’nde farklı rollerde birçok ekipten sorumlu olarak 6 yıl çalışan İliriş (Operasyon Müdürü Yardımcısı), bu bölümdeki görevi sonrasında Operasyon Müdürü olarak Bireysel Bankacılık Tahsilatlar Bölümü’ne geçmiştir. 2012 yılında yolu MKK ile kesişen İliriş, sermaye ve finans piyasalarına dönüş yaparak, MKK’da Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Birimleri Yöneticisi görevini 6 yıl yürütmüştür. 2019 – 2020 yılları arasında mevcut görevleri arasına Yatırımcı Hizmetleri birimi de eklenen İliriş, 1 Eylül 2020 tarihi itibarı ile Yatırımcı ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri Direktörü olarak atanmıştır. Direktörlüğü altında Dış İlişkiler, KAP Operasyonları ve Yatırımcı Hizmetleri bulunan İliriş, mevcut görevlerinin yanı sıra MKK’nın AR-GE kimliği ile geliştirdiği (elektronik genel kurul sistemi e-GKS başta olmak üzere) veri ve teknoloji ürünlerinin uluslararası piyasalara tanıtımı, pazarlanması ve satışından da sorumludur.
Dr. Göksel Tiryaki
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Kıdemli Bankalar Yeminli Başmurakıbı
Dr. Göksel Tiryaki
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Kıdemli Bankalar Yeminli Başmurakıbı
Gaziantep Lisesi’nden 1993 ve Hacettepe Üniversitesi, İ.İ.B.F. Maliye Bölümü’nden 1997 yılında mezun oldu. Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcılığı ile 1998 yılında meslek hayatına başladı. 2002 yılında Murakıp ve 2008 yılında Başmurakıp oldu. Yüksek lisansını, 2007 yılında ABD’de Boston Üniversitesi’nde bitirdi. Bankacılık doktorasını, finansal istikrar ve bankacılık düzenlemeleri konusunda 2012 yılında Marmara Üniversitesi’nde tamamladı. Hâlen Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda bankalarda yerinde denetim görevini icra etmektedir. Para, bankacılık ve finansal düzenlemeler konusunda akademik çalışmalar yürütmekte, bu konularda yayımlanmış kitapları ve makaleleri bulunmaktadır. Ayrıca, genellikle Anadolu bozkırı temalı, kısa ve yöresel amatör belgeseller çekmekte ve röportajlar yapmaktadır. Kısmen anı öğeleri içeren, kısmen yöresel sözlü kültüre dayalı anlatıları da barındıran kısa hikâyeler yazmakta ve bu çerçevede yayımlanmış dört hikâye kitabı bulunmaktadır.
Prof.Dr. Güler Aras
YTÜ Finans, Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi (CFGS), Kurucu Direktör, Entegre Raporlama Derneği Türkiye (ERTA), Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı
Prof.Dr. Güler Aras
YTÜ Finans, Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi (CFGS), Kurucu Direktör, Entegre Raporlama Derneği Türkiye (ERTA), Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı

Yıldız Teknik Üniversitesi Finans Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi kurucu direktörlüğünü yürüten ve Finans Anabilim Dalı’nda profesör olarak görev yapan Güler Aras, uzun yıllar İİBF Dekanlığı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevlerini sürdürmüştür. İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri`nde çeşitli üniversitelere misafir profesör ve araştırmacı olarak davet edilen Profesör Aras, 2014-2015 döneminde Georgetown Üniversitesi McDonough School of Business Center for Financial Market and Policy’de misafir profesör olarak bulunmuş, önemli proje ve araştırmalarını orada sürdürmüştür. Finans, kurumsal yönetim, kurumsal sürdürülebilirlik ve entegre raporlama konularında akademi ve iş dünyasında önemli çalışmalara öncülük eden Aras, aynı zamanda bir sivil toplum lideridir. Uluslararası Entegre Raporlama Konseyi (IIRC) Elçisi olan Aras, kurucu başkanlığını yaptığı Entegre Raporlama Derneği Türkiye (ERTA) ile global bir girişime öncülük etmiştir.
Profesör Aras’ın 25`in üzerinde kitap, çok sayıda makale ve tebliğ olmak üzere 300’den fazla eseri ve çeşitli ödülleri ile ulusal ve uluslararası tamamlanmış çok sayıda projesi bulunmaktadır. Emerald tarafından yayınlanan “Journal of Capital Market Studies” dergisinin kurucu editörlüğünü yürütmekte olan Aras, Routledge tarafından yayınlanan “Finance, Governance and Sustainability” kitap serilerinin editörlüğünü yapmaktadır. Accountancy Europe Kurumsal Yönetim Çalışma Gurubu üyesi olan Aras, çok sayıda ulusal ve uluslararası mesleki ve akademik organizasyonun kurucusu, üyesi ve yönetim kurulu üyesidir. Aras, mevcut görevlerinin yanı sıra Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı çalışma ve strateji komisyonları ve Kalkınma Planları Hazırlık İhtisas Komisyonları gibi çeşitli kamu kurum ve kuruluşunun komisyonlarında aktif olarak görev almıştır. Profesör Aras, iş dünyasında farklı kurumlarda ve aynı zamanda Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nde Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almaktadır.
Profesör Aras, Dünya Gazetesindeki köşesinde düzenli olarak yazmaktadır. Toplumsal ve kurumsal zorluklar için sürdürülebilir çözümler geliştirebilecek yeni nesil akademisyenler ve iş liderlerinin yetiştirilmesine önemli katkılar sağlayan Profesör Aras, 2020 yılında Türkiye'ye cesaret veren kadınlar listesinde yer almıştır.
Hakan Yıldız
fonbulucu Kitle Fonlama Platformları, Genel Müdür/ Reinves Melek Yatırımcı Ağı, Başkan / UNDP Kitle Fonlaması Danışmanı
Hakan Yıldız
fonbulucu Kitle Fonlama Platformları, Genel Müdür/ Reinves Melek Yatırımcı Ağı, Başkan / UNDP Kitle Fonlaması Danışmanı

Ülkemizin SPK’ndan lisans alarak faaliyete geçen ilk paya dayalı kitle fonlama platformunun Kurucusu, Y.K. Başkan Vekili ve Genel Müdürü olan Hakan Yıldız, 1972 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladıktan sonra K.T.Ü. Turizm İşletmeciliği ve A.Ü. İşletme bölümlerinden mezun oldu. 16 yaşında ilk girişimini ve 23 yaşında ilk şirketini kuran Yıldız, birçok girişimcilik, ortaklık ve yöneticilik faaliyetlerinde bulundu ve daha çok kurduğu şirketleri yönetti.
2003-2009 yılları arasında Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığında görev alan Yıldız, Ataköy Marina, Türk Hava Yolları ve Erdemir A.Ş. gibi şirketlerde yöneticilik görevlerinde bulundu. 2009-2016 yılları arasında T.C. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndaki görevi ile eş zamanlı olarak Eltemtek A.Ş. ‘de Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2016 yılı Nisan ayında kamu görevlerinden ayrılarak Global Markets Turkey’i kurdu ve Norveç merkezli Global bir IT şirketinde bir süre danışmanlık yaptı.
Lisansı bir Melek Yatırımcı olan Yıldız, Hazine ve Maliye Bakanlığından akredite Reinves Melek Yatırımcı Ağının Başkanlığı görevini yürütmekte ve fonbulucu'ya ait üç Girişim Sermayesi Yatırım Fonunu yönetmektedir. 2016 yılından itibaren girişimlerin finansmana erişimi ve yeni nesil yatırım araçları konusunda çalışmalar yürütmekte ve Girişimcilik ve Kitle Fonlaması üzerine birçok makalesi bulunmaktadır. Promoseed Biyoteknoloji A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyesi olarak ve UNDP tarafından Seçilmiş Crowdfunding Advisor olarak görev yapmaktadır.
Hamit Can
ATP, Genel Müdür Yardımcısı
Hamit Can
ATP, Genel Müdür Yardımcısı
1977 İstanbul doğumlu olan Hamit CAN, Marmara Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olmuştur. 1996 yılından bu yana Ata Holding bünyesinde çeşitli görevlerde bulunmuş olup. 1998 yılında Türkiye’nin Internet üzerinden ilk Sermaye Piyasası işlemi yapılan platformu Ata Online kurucu ekibinde yer almıştır.
2006-2014 yılları arasında Ata Online Menkul Kıymetler Genel Müdürlüğü görevini yürütmüştür. 2014 yılından itibaren ATP çatı şirketinde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev almakta olup 2019 yılından itibaren de Tradesoft organizasyonundan sorumlu Genel Müdür olarak görevine devam etmektedir.
26 yıllık profesyonel iş hayatı boyunca Sermaye Piyasalarındaki teknolojik dönüşüme şahitlik etmiş, görev aldığı kurumların bu dönüşüme ayak uydurması ve yeni ürünlerin konumlandırılmasında aktif olarak katkı sağlamıştır.
Hulusi Berik
Keiretsu Forum Türkiye Melek Ağı, Yönetim Kurulu Başkanı
Hulusi Berik
Keiretsu Forum Türkiye Melek Ağı, Yönetim Kurulu Başkanı

İzmir Atatürk Lisesi Fen Bölümü ve 9 Eylül Üniversitesi İngilizce İşletme Fakültesi mezunuyum.
15 yıl sure ile Sermaye Piyasalarında Sabit Getirili Menkul Kıymetler Hisse Senedi, Döviz Piyasası, Fonlar, Halka Arzlar olmak üzere tüm bölümlerde çalıştım. SPK ve VIOP sertifikasına sahibiyim.
Sermaye piyasalarıyla ilgili olarak bir çok gazete ve dergide uzun süre köşe yazarlığı, Televizyon ve Radyolarda sabah ve öğlen kuşağın da olmak üzere piyasa yorumları yaptım. Halen Türkiye'nin en eski 3 gazetesinden biri olan Ticaret gazetesinde İnovasyon & Girişimcilik konusunda köşe yazıları yazıyorum.
Sermaye piyasalarında elde ettiğim tecrübeyi girişimci/yatırımcı olarak kullanmaya karar verdim. Çeşitli sektörlere yatırım yapmaya başladım. Bugüne kadar bir çok erken aşama iş kurup onları belli bir seviyeye getirip sattım. Yeni iş yaratma kabiliyetimin yüksek oluşu nedeniyle 10 yıl önce “Keiretsu Forum Türkiye Melek Ağı” kurucu ortakları arasında yer aldım. Halen Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevimi sürdürüyorum.
Türk finans piyasasının yeni enstrümanlarından olan Kitlesel Fonlamanın hukuki düzenlenmesi süreçlerinde SPK’da ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda yapmış olduğum yoğun çalışmalar sonucunda kanunlaşmasını sağladım. Aynı zamanda Kitlesel Fonlama Derneği kurucu üyelerinden ve başkanıyım.
Seri Girişimci, Start-Up avcısı, Melek Yatırımcı, Mentor, Kitlesel Fonlama (Crowd Funding) Derneği Başkanlığı , Genç Başarı Vakfı (JA) Mütevelli Heyeti Üyeliği, Junior Chamber International (JCI) Senatör ve Slow Food üyesiyim.
Ilgın Kökleşmişefe
ACCA Türkiye, İş Geliştirme Müdürü
Ilgın Kökleşmişefe
ACCA Türkiye, İş Geliştirme Müdürü

İş yaşamına 2009 yılında Avrupa Birliği ve kamu ilişkileri alanında danışmanlık hizmeti veren Brüksel kökenli Corporate & Public Strategic Advisory Group’da (CPS) Kurumsal İlişkiler Uzman Yardımcısı olarak başlayan Ilgın Kökleşmişefe, 2012- 2016 yılları arasında aynı kurumda Kurumsal İlişkiler Uzmanı olarak çalıştı.
2016 yılında kariyerine kurumsal ilişkiler, kurumsal iletişim ve halka ilişkiler alanında hizmet veren İngiliz danışmanlık firması Grayling’in Türkiye ofisinde Kurumsal İlişkiler Danışmanı olarak devam eden Ilgın Kökleşmişefe, 2018 yılında Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği TAYSAD’da Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak görev aldı.
Eylül 2018 tarihinde küresel finans ve muhasebe meslek kuruluşu Association of Chartered and Certified Accountants’ın (ACCA) Türkiye ofisinde Kurumsal İlişkiler Müdürü olarak çalışmaya başlamıştır. Ilgın Kökleşmişefe kariyerine Nisan 2021 tarihinden beri ACCA Türkiye’de İş Geliştirme Müdürü olarak devam etmektedir.
Marmara Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden 2007 yılında mezun olan Ilgın Kökleşmişefe, Avrupa Komisyonu’ndan aldığı Jean Monnet Bursu ile Fransa’da Strasbourg Siyaset Bilimi Enstitüsü’nde Avrupa Birliği Politikaları bölümünde 2008 yılında yüksek lisansını tamamlamıştır.
İleri düzeyde İngilizce ve Fransızca bilmektedir.
İbrahim Oral Emül
Merkezi Kayıt Kuruluşu, İş Zekası ve Veri Yönetişim Direktörü
İbrahim Oral Emül
Merkezi Kayıt Kuruluşu, İş Zekası ve Veri Yönetişim Direktörü

İstanbul Teknik Üniversitesi Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği (1994) ve Melbourne RMIT Üniversitesi Executive MBA (2012 )bölümlerinden mezun ve PMP sertifikasına sahiptir (2009).
Accenture Avustralya’dan 2010 yılında ayrılması sonrası katıldığı Türk Hava Yolları’nda İş Zekâsı Müdürlüğünü kurdu ve 2019’a değin Veri Ambarı, ETL, İş Zekası, Raporlama, Büyük Veri, İleri Analitik, İş Analizi ekiplerini yönetti.
Türk Hava Yolları’nda İş Zekası Müdürlüğü, CRM Müdürlüğü ve Dijital İş Geliştirme Müdürlüğü görevlerini üstlenmesi ardından Nisan 2021 ‘de Merkezi Kayıt Kuruluşu’nda İş Zekası, Veri Yönetişimi ve Kurumsal Çözümler görevlerinden sorumlu Direktör görevini üstlendi.
Farklı sektörlerde geniş bilişim ve iş bilgisi tecrübesine sahiptir. Kariyeri boyunca çok sayıda yeni birim kurdu, şekillendirdi ve yönetti, uzun dönemli stratejiler oluşturdu, uyguladı, teknolojik ve dijital dönüşümler gerçekleştirdi, yüksek bütçeli projeleri başarı ile yönetmesi yanında, yüksek maliyetli süreçlerde önemli tasarruflar sağladı.
ERP, CRM (Müşteri İlişkileri, Satış, Servis ve Çağrı Merkezi), Veri Entegrasyonu ve Yönetişimi, İş Zekâsı (DWH, ETL, ODS, Büyük Veri, Raporlama, Dashboard, UX, Analitik, Yapay Zeka), Yalın Uygulama Geliştirme, Robotik Süreç Otomasyonu, Süreç İyileştirme, Proje yönetimi, Teknik ve İş Analizleri, Yazılım Geliştirme, Dijital Dönüşüm, Ar-Ge, İnovasyon, Yalın Yönetim, Bulut Çözümler, Uygulama Geliştirme, Test ve Destek başlıklarında yetkin deneyime sahiptir.
Mentor, eğitmen, konuşmacı olarak çok sayıda aktivite ve programda yer aldı.
İbrahim Taşdoğan
İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Genel Müdür Yardımcısı
İbrahim Taşdoğan
İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Genel Müdür Yardımcısı
İbrahim Taşdoğan, 2005 yılında Citibank A.Ş Bireysel Bankacılık Bölümü Satış-Pazarlama Departmanında finans sektörüne adım atmasının ardından 2008 yılında Ulukartal Kıymetli Madenler’de Finansal Satış-Pazarlama Yönetmeni olarak göreve başlamıştır. Ulukartal Holding A.Ş. iştiraki olarak kurulan İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş’ de Satış Müdürlüğü olarak profesyonel hayatına devam eden İbrahim Taşdoğan, daha sonra Satış-Pazarlama Direktörü pozisyonuna getirilmiştir. İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin kuruluşundan itibaren günümüze kadar tüm sürecine dahil olan Taşdoğan, 2017 yılından bu yana Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir. İntegral Yatırım’da Riskin Erken Saptanması Komitesi Başkanlığı görevini de sürdürmekte olan Taşdoğan, yüksek lisans eğitimini Bahçeşehir Üniversitesinde tamamlamıştır. Evli ve bir kız çocuk babasıdır.
İlker Kuşçu
İstanbul Takas ve Saklama Bankası, Saklama UG Bölümü Direktörü
İlker Kuşçu
İstanbul Takas ve Saklama Bankası, Saklama UG Bölümü Direktörü
Mimar Sinan Üniversitesi Matematik Bölümü ‘nden 1994 yılında mezun oldu. Halen Marmara Üniversitesi İktisat Politikası Bölümünde Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir. 1994 yılında Takas ve Saklama Bankası A.Ş.’de çalışma hayatına başlayan Kuşcu, 1996 yılına kadar Takasbank’ın kuruluş çalışmalarında yer almıştır.1996-2012 yılları arasında Sistem Geliştirme Müdürlüğü’nün kuruluş faaliyetlerinde yer almış, ilgili Müdürlüğün kuruluşu sonrasında da önemli projelerde Uzman, Proje Yöneticisi ve Müdür Yardımcısı ünvanları ile görev almıştır. 2012 yılı itibariyle Uygulama Geliştirme Ekiplerinin oluşturulması çalışmalarında ve sonrasında Menkul Kıymetler Uygulama Ekibinde sırayla, Proje ve Program Yöneticisi, Servis Yöneticisi ve Müdür olarak görev almıştır. Kuşcu, halen Enerji ve Emtia Takas Uygulama Geliştirme, Saklama Uygulama Geliştirme ve Menkul Kıymetler Uygulama Geliştirme Ekiplerinde Direktör olarak, Blokzincir projelerinde de fonksiyonel yönetici olarak görevini yürütmektedir.
İskender Ada
İnfina Yazılım A.Ş., Satış, Pazarlama ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı
İskender Ada
İnfina Yazılım A.Ş., Satış, Pazarlama ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı

1998 yılından itibaren aracı kurumların hazine (borçlanma araçları, repo, açık piyasa işlemleri vb.), nakit yönetimi, müşteri hesap yönetimi, hisse, türev araçlar, OTC işlemler, yurtdışı menkul kıymet işlemleri, kaldıraçlı işlemler, muhasebe, vergi, para piyasaları, halka arz ve bireysel portföy yönetimi operasyonlarını yürütmüş, yönetmiş ve geliştirmiştir.
Aracı kurum nezdinde kurulan fon hizmet birimlerinde yatırım fonları ve yatırım ortaklıklarına ait tüm operasyon ve muhasebe süreçlerini yürütmüş, yönetmiş ve geliştirmiştir.
Aracı kurum nezdinde, yatırım fonları ve bireysel müşterilere hizmet verecek şekilde portföy saklama birimini kurmuş, yönetmiş ve iş süreçlerini geliştirmiştir.
Mayıs 2019’da İnfina Yazılım A.Ş.’de İş Geliştirme Direktörü olarak göreve başladıktan kısa bir süre sonra, Ocak 2021’de Satış, Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır.
Sermaye piyasalarının gelişimine katkı sağlamayı hedefleyerek Fintechtime Dergisi ve Para&Borsa internet sitesinde yazılar yazmaktadır. İnfina ile Dijital Finans isimli bir podcast serisi yapmıştır. Ekotürk TV’de Dijital Finans isimli bir canlı yayın programını hazırlayıp sunmaktadır.
Mahir Kubilay Dağlı
Eliptik Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Genel Müdür
Mahir Kubilay Dağlı
Eliptik Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Genel Müdür
Kariyerine 1997 yılında Sermaye Piyasası Kurulu’nda (SPK) uzman yardımcısı olarak başlayan Mahir Kubilay Dağlı, 18 yıl boyunca SPK’da farklı pozisyonlarda görev aldıktan sonra 2015-2021 yılları arasında DenizBank Yatırım Hizmetler Grubu çatısı altında Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 2021 yılı Mayıs ayından itibaren BtcTurk ailesinde yer alan Eliptik Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.
25 yıllık sermaye piyasaları tecrübesi bulunan Dağlı, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans, Georgetown Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde “Menkul Kıymetler ve Finansal Düzenlemeler” alanında yüksek lisans ve Atılım Üniversitesinde “İşletme Yönetimi” yüksek lisans derecelerini tamamlamıştır.
Murat Oktay
T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, Basın Müşaviri
Murat Oktay
T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, Basın Müşaviri

İzmir 1978 doğumlu olan Murat Oktay, İstanbul Üniversitesi’nden ‘Halkla İlişkiler ve Tanıtım’, Anadolu Üniversitesi’nden ‘İşletme’ alanlarında lisans, Marmara Üniversitesi’nden ‘Uluslararası İktisat’ alanında yüksek lisans derecelerine sahiptir. 2 Şubat 2000 tarihinde başladığı profesyonel iş hayatının 10 yılı aşkın bölümünde ‘Kurumsal İletişim’ alanında yönetici pozisyonunda görev yapmıştır. Reklam Ajansı, Sivil Toplum Kuruluşları ve son olarak Borsa İstanbul markası tecrübesine sahiptir. Marka Kentler alanında uluslararası projeleri yürütmüştür.
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın Borsa İstanbul’a dönüşüm sürecinde yönetici unvanı ile etkin rol üstlenmiş, belli başlı iletişim süreçlerinin yönetimi ile Yatırımcı Danışma Merkezi, ulusal etkinlikler ve yayınlardan sorumlu olarak görev yapmıştır. Finansal okuryazarlık, yatırımcı tabanının genişletilmesi, tasarruf oranlarının ve halka arzların artırılması konularında çeşitli iletişim, içerik çalışma ve projelerinde etkin rol üstlenmiştir. İstanbul Finans Merkezi projesinin iletişim çalışmalarında çeşitli görevler üstlenmiş, kuruma ait çeşitli alt markaların oluşum ve iletişim süreçlerini gerçekleştirmiştir. Halen T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Basın Müşavirliği görevini yürütmektedir.
Mustafa Arar
Sermaye Piyasaları, Bağımsız Danışman
Mustafa Arar
Sermaye Piyasaları, Bağımsız Danışman

1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Aynı yıl açılan mesleki yarışma sınavını kazanarak Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’nda uzman yardımcısı olarak göreve başladı. 1991 yılında mesleki yeterlik sınavında geçerek uzman kadrosuna atandı.
1994 yılında SPK’dan istifa ile ayrıldı ve sermaye piyasası yatırım kuruluşlarında 10 yıl boyunca çeşitli üst yönetim kademelerinde çalıştı. 2004 yılında yaklaşık bir yıl boyunca internet servis sağlayıcı Superonline’de finanstan sorumlu direktör olarak görev yaptı. 2005 yılında Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK)’nda müdür olarak göreve başladı ve 12 yıl boyunca risk yönetim, iç denetim, iç kontrol, kurumsal yönetim, kurumsal performans yönetim ve ISO 27001 bilgi güvenliği yönetim sistemlerinin kurulması, geliştirilmesi ve işletilmesini sağladı. MKK’da mevcut sorumluluklarına ilave olarak Mali Suçları Araştırma Kurulu Mevzuatı ve TCMB Menkul Kıymet Mutabakat ve Ödeme Sistemleri Mevzuatına uyum çalışmalarını yürüttü. 2016 yılı sonunda MKK’dan emekli olarak serbest çalışmaya başladı.
2004 yılında Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (TÜRMOB) ve 2014 yılında ise bağımsız denetçi (KGK) belgelerini aldı. Sermaye piyasasında ileri düzey lisans belgeleri bulunmaktadır.
34 yıllık meslek hayatı boyunca yurt içi ve dışında birçok konferans ve eğitim programlarına katıldı. Konferans ve seminerlerde uzmanlık alanları ilgili konuşmacı ve eğitmen olarak rol aldı.
Mustafa Buğra Taş
Midas Menkul Değerler A.Ş, Ürün Pazarlama Sorumlusu
Mustafa Buğra Taş
Midas Menkul Değerler A.Ş, Ürün Pazarlama Sorumlusu
Buğra Taş, Yeditepe Üniversitesi’nde Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun olmuştur. Lisans eğitiminden sonra, e-ticaret ve finansal teknolojiler alanındaki şirketlerde deneyim elde etmiştir. 2021 Ocak ayı itibariyle Midas’ta Ürün Pazarlama sorumlusu olarak görev almaktadır.
Müge Yücel
Galata Wind Enerji A.Ş., Yatırımcı İlişkileri ve Sürdürülebilirlik Direktörü
Müge Yücel
Galata Wind Enerji A.Ş., Yatırımcı İlişkileri ve Sürdürülebilirlik Direktörü

Sayın H. Müge Yücel, Galata Wind Enerji A.Ş.’de Yatırımcı İlişkileri ve Sürdürülebilirlik Direktörüdür. Almanya'da doğup büyüdü, 1999'da Michigan State Üniversitesi'nde Pazarlama alanında lisans eğitimini tamamlamıştır. Ayrıca Uluslararası Yönetim (2001) ve Uluslararası Finans (2003) Yüksek Lisanslarını bulunmaktadır. Mülkiyet yatırımı, stratejik yönetim ve proje planlama ve finansman konularında önemli deneyimler kazandığı yurtdışındaki 8 yıllık kariyerinin ardından 2008 yılında Doğuş Otomotiv bünyesine katılmıştır. 13 yıl boyunca Doğuş Otomotiv’de Yatırımcı İlişkileri Departmanını yöneten Yücel, ayrıca Kurumsal Yönetişim ve Sürdürülebilirlik Komitesi’nde üye ve Kurumsal Yönetişim Derecelendirme’den sorumlu kişi olarak da görevini sürdürmüştür.
H. Müge Yücel, Aralık 2021’de Galata Wind bünyesinde Yatırımcı İlişkileri Direktörü olarak göreve başlamıştır. Yatırımcı ilişkileri ve Sürdürülebilirlik departmanını yöneten Sayın Yücel, üst yönetim kadrosu ile yakın bir çalışma yürütmektedir. Şirket ile finans camiası arasında bir köprü oluşturmanın yanı sıra, Kurumsal Yönetişim Derecelendirme ‘den sorumludur ve Kurumsal Yönetişim ve Sürdürülebilirlik Komiteleri’nin üyesidir. Yücel, şirketin Sürdürülebilirlik, Kurumsal Yönetişim ve finansal iletişim faaliyetlerinde de önemli roller üstlenmektedir.
Yönetişim, Risk ve Uyum Profesyoneli (GRCP) olarak lisanslıdır ve Finansal Planlama ve Analiz sertifika adayıdır. SPK İleri düzey, Kurumsal Yönetim Derecelendirme, Türev Araçları ve Kredi Derecelendirme lisanslarına sahiptir. TUYID – Türkiye Yatırımcı İlişkileri Derneği’nin Yönetim Kurulu’nda olup, Eğitim ve Sertifikasyon Çalışma Grubu’nun başkanlığını sürdürmektedir. İngilizce ve Almanca bilmektedir.
Nazlı Yılmaz
Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı
Nazlı Yılmaz
Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı

1996 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde Lisans eğitimini tamamlayan, MEF Üniversitesi Hukuk Bölümü’ nde 2017-2019 yılları arasında Yüksek Lisans eğitimini tamamlayan Yılmaz, 1997- 2003 yılları arasında Ege Yatırım Menkul Değerler A.Ş. şirketinde Mali İşler-Finans Yetkilisi olarak görev yapmıştır. 2003 yılında Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş.’ye geçerek Mali İşler – Finans Müdür Yardımcılığı pozisyonunda çalışmıştır. 2004 yılından bu yana Doğuş Grubu bünyesindeki Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’de Mali İşler Direktörü olarak görev yapmakta olup, 01 Ocak 2014 tarihi itibariyle Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’de Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı görevine terfi etmiştir. Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD), GYODER Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Komitesi (GYO), GYODER Yasal Düzenlemeler Komitesi, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Yatırım Ortaklıkları Meslek Komitesi ve Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) 2020-2021 yılları Disiplin Komitesi üyesidir. Aynı zamanda Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sertifikası (2005), Bilirkişi sertifikaları ve Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey-3, Kurumsal Yönetim Derecelendirme lisanslarına sahiptir.
Doç. Dr. Necla İ. Küçükçolak
Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB), Genel Müdür Yardımcısı
Doç. Dr. Necla İ. Küçükçolak
Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB), Genel Müdür Yardımcısı

Necla İ. KÜÇÜKÇOLAK 1969 yılında Adapazarı’nda doğdu. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitede “Para-Banka” yüksek lisans (1992) ve doktora (1998) programlarını tamamladı. Ayrıca, Avrupa Birliği Jean Monnet Bursu ile İngiltere’de Reading Üniversitesi İşletme Bölümünde “Uluslararası Menkul Kıymetler, Yatırım ve Bankacılık Yüksek Lisans Programını” (2005) ve ABD’de Harvard Üniversitesi Kennedy School’da “Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programını” (2010) tamamladı. Çalışma hayatına 1991 yılında Pamukbank’da (2002’de Halkbank’a devroldu) Hazine Bölümünde Dealer olarak başladı. Bankadan 1993 yılı sonunda ayrılarak Borsa İstanbul’da (eski adı İstanbul Menkul Kıymetler Borsası-İMKB) çalışma hayatına devam etti. Borsada 1993-2011 yılları arasında Kotasyon, Uluslararası Pazar, Risk Yönetimi bölümlerinde uzman ve yönetici kademelerinde görev üstlendi, yabancı menkul kıymetlere (depo sertifikası, Eurotahvil) yönelik piyasalar ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasının kuruluşu çalışmalarında yer aldı. Borsadan sonra Takasbank’da çalışma hayatına devam eden KÜÇÜKÇOLAK, 2012-2019/04 döneminde Takasbank’da dış ilişkiler ile dış işlemler, türev araçlar (BİAŞ VİOP, KASİ), enerji (EPİAŞ) ve emtia (BİAŞ KMTP, ELÜS) takas operasyonlarından sorumlu direktörlük yaptı, Banka APKO-Aktif Pasif Komitesi dahil çeşitli iç ve dış komitelerde üyeliklerin yanı sıra ulusal ve uluslararası organizasyonlarda Bankayı temsil etti. KÜÇÜKÇOLAK 2019 yılı Mayıs ayından itibaren faaliyete geçirilmesi sürecinde kurucu ekipte yer aldığı TÜRİB’de çalışmaya başlamış olup, halen piyasa operasyonları ve gözetiminden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk annesidir.
Nesrin İlker Peker
Erka Grup, İş Geliştirme ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı
Nesrin İlker Peker
Erka Grup, İş Geliştirme ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı

Nesrin İlker Peker, 1991 yılında ODTÜ Matematik Bölümü’nden mezun olmuş ve aynı yıl profesyonel iş hayatına İş Bankası A.Ş. Bilgi İşlem Müdürlüğü’nde Yazılım Uzmanı olarak başlamıştır. 1999 yılında Yazılım Geliştirme Müdürlüğü’nde Yönetici, 2004 yılında da Müdür Yardımcısı olan İlker Peker, 2011 yılında Direktör olarak banka iştiraki Softtech A.Ş. de görevlendirilmiştir.
Yazılım Uzmanı olarak başladığı İş Bankası’nın BT Kartlı Ödeme Sistemleri Biriminde yöneticiliğe kadar ilerleyen 20 yıllı aşkın süreçte Bankanın Kredi ve Banka Kartları Yönetimi, Üye İşyeri Yönetimi, Kart Kabul Ürünleri, EMV Uygulamaları, Atm Uygulamaları, Online ve Offline işlemler kapsamındaki tüm projelerin altyapı ve yazılımlarının geliştirilmesi çalışmalarına liderlik etmiş ve ekipleri yönetmiştir. Kartlı Ödeme Sistemlerindeki birçok inovatif projelere de öncülük etmiştir. 2004-2006 yılları arasında BKM Alt Çip Komitesinde aktif görev almış, yenilikçi bakış açısıyla çipli karta geçişin işleyiş yöntemini belirlemiştir.
Softtech A.Ş.’de Kartlı Ödeme Sistemleri, Satış ve Pazarlama, Satın Alma, Sözleşme Yönetimi, Ar-Ge ve Teknoloji Merkezleri Yönetimi, Kurumsal İlişkiler ve Proje Ofisi Birimlerinin yöneticiliklerini yapmıştır.
2020 itibariyle ERKA Grup bünyesinde İş Geliştirme ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Ar-Ge merkezi yöneticiliği de yapmakta olan Peker ulusal ve uluslararası destek programlarını yönetmekte, Teknoloji Çalışma Gruplarına da liderlik yapmaktadır.
Bunların yanı sıra İTÜ Çekirdek bünyesinde finans alanında mentorluk vermekte, PSM dergisinde konuk yazar olarak makaleler yazmakta, Blokchain Türkiye Platformu çalışma gruplarında yer almaktadır. 2021 yılında düzenlenen Wspark yarışmasında girişimci ve gelecek vadeden yöneticiler arasında 46 kıvılvımdan biri olarak seçilmiştir.
Nesrin İlker Peker iyi derecede İngilizce ve orta düzey Fransızca bilmektedir, evli ve iki çocuk annesidir.
Nesrin Özkurt
İstanbul Takas ve Saklama Bankası, Türev Araçlar ve Enerji Emtia Takas Bölümü Direktörü
Nesrin Özkurt
İstanbul Takas ve Saklama Bankası, Türev Araçlar ve Enerji Emtia Takas Bölümü Direktörü
Nesrin Özkurt, Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümünden mezun olmuş sonrasında Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü ile Dış Ticaret Bölümlerini de bitirmiştir. İstanbul Takas ve Saklama A.Ş. de iş hayatına başlayan Özkurt, kurumun yatırım bankasına dönüşümü ile birlikte pay senetlerinin kaydileştirilmesi, borçlanma araçları takas işlemleri, VİOP takas işlemleri, kıymetli madenler takas işlemleri,Bistech Dönüşüm Projesi, nakit ödemeler, hazine back office, Çek Takas, Taşıt Takas,Tapu Takas, Swap Piyasası takas işlemleri, BiGA Projesi, paya dayalı kitle fonlaması emanet yetkilisi, enerji piyasaları( elektrik, vadeli elektrik, doğalgaz, vadeli doğalgaz, yenilebilir enerji), ELÜS takas işlemleri ve kamu ihaleleri teminat saklama ve yönetimi gibi birçok projede görev almıştır. Sermaye piyasalarında 28 yıllık tecrübesi bulunan Özkurt, 2021 yılından beri Takasbank Türev Araçlar ve Enerji Emtia Takas Bölümü Direktörü olarak görevine devam etmektedir.
Nevin İmamoğlu İpek
Koç Holding A.Ş., Finans Koordinatörü
Nevin İmamoğlu İpek
Koç Holding A.Ş., Finans Koordinatörü
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nden 1993 yılında mezun olan Nevin İmamoğlu İpek, 1997 yılında aynı üniversitede İşletme Ana Bilim Dalı’nda, 2001 yılında University of Michigan’da Muhasebe alanında yüksek lisans derecesi almıştır.
İş yaşamına 1994 yılında Sermaye Piyasası Kurulu'nda (SPK) Uzman Yardımcısı olarak başlayan Nevin İmamoğlu İpek, SPK'da sırasıyla 1997-2005 yılları arasında Uzman, 2005-2006 yılları arasında Ortaklıklar Finansmanı Daire Başkan Yardımcısı, 2006-2007 yılları arasında da Kurumsal Yatırımcılar Dairesi Başkanı olarak görev yapmıştır. 2007 yılı Eylül ayından bu yana Koç Holding A.Ş.’nde Finans Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir. Nevin İmamoğlu İpek, Şubat 2020'den bu yana Yapı Kredi ve Koç Finansal Hizmetler'de Yönetim Kurulu üyesidir. Aynı zamanda 2013 yılından bu yana TÜSİAD Sermaye Piyasaları Çalışma Grubu Başkanlığını yürütmektedir.
Nilgün Şimşek Ata
HSBC Portföy Yönetimi A.Ş., Portföy Yönetimi Genel Müdürü
Nilgün Şimşek Ata
HSBC Portföy Yönetimi A.Ş., Portföy Yönetimi Genel Müdürü
Bankacılık sektöründe 29 yıllık tecrübesi bulunan Nilgün Şimşek Ata, kariyerine 1993 yılında Demirbank Kurumsal bankacılıkta başladı. 2000 yılından itibaren HSBC Türkiye ve HSBC İngiltere bünyesinde kurumsal ve özel bankacılık alanlarında çeşitli yönetim pozisyonlarında görev alan Ata, 2012-2018 yılları arasında HSBC Portföy A.Ş.’de Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (COO) olarak görev yaptı ve Haziran 2018’de HSBC Portföy A.Ş. Genel Müdürü olarak atandı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Nilgün Şimşek Ata, London CASS Business School ‘da Finans alanında yüksek lisans yapmıştır. 2021 senesinin başlarından itibaren Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) genel sekreterliği görevini de üstlenmiştir.
Nilüfer Gevenoğlu
T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, Medya ve Etkinlik Yöneticisi
Nilüfer Gevenoğlu
T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, Medya ve Etkinlik Yöneticisi

1989 yılında Ankara’da doğan Nilüfer Gevenoğlu, 2010 yılında Marmara Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden mezun olduktan sonra, yine aynı üniversitede tezli yüksek lisans eğitimini tamamladı.
2010 yılında The Green Park Hotels & Resorts’un kurumsal iletişim departmanında iş hayatına başlayan Gevenoğlu, 2011-2012 yıllarında İlay Reklam ve Kültür Sanat Ajansı’nda Proje Koordinatörü, 2012-2015 yıllarında T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda Basın Personeli, 2015-2022 yıllarında Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nde Kurumsal İletişim Müdür Yardımcılığı görevlerini başarılı bir şekilde yürüttü. Gevenoğlu 2022 yılı Haziran ayından bu yana T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, Basın Müşavirliği’nde Medya ve Etkinlik Yöneticisi olarak görevine devam ediyor.
Aynı zamanda, halkla ilişkiler etiği açısından sosyal sorumluluk ve halkla ilişkiler perspektifinden kurumsal sürdürülebilirlik uygulamaları konularında çeşitli araştırma raporlarının hazırlanması ve bu konudaki politikaların şekillendirilmesi için çalışıyor.
Nilüfer Gevenoğlu ayrıca topluma fayda sağlayan sosyal sorumluluk faaliyetlerinde gönüllü olarak görev alıyor.
Niyazi Burak Akan
İstanbul Takas ve Saklama Bankası, Merkezi Karşı Taraf Bölümü Direktörü
Niyazi Burak Akan
İstanbul Takas ve Saklama Bankası, Merkezi Karşı Taraf Bölümü Direktörü
Burak AKAN, 2013 yılından beri Takasbank Merkezi Karşı Taraf Bölüm Direktörü olarak görev yapmakta olup, Takasbank’ın Merkezi Karşı Taraf (MKT) faaliyetleri ile üyelerinin mali güçlerini değerlendirmek için oluşturulmuş derecelendirme modellerinden sorumludur. Takasbank'a katılmadan önce, ticari bankalarda piyasa, faiz oranı ve likidite risklerinin yönetim sorumluluğunu üstlenen Akan, ayrıca risk yönetimi dünyasına geçiş yapmadan önce Türk, İngiliz ve Rus bankalarında dealer ve Hazine Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. AKAN, ekonomi alanında yüksek lisans derecesine sahip olup, ekonomi ve risk yönetimi üzerine çeşitli makaleler yazmıştır.
Dr. Onur Baran Çağlar
QPay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş., Genel Müdür
Dr. Onur Baran Çağlar
QPay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş., Genel Müdür

Kıdemli Dijital ve Finansal Dönüşüm Yöneticisi, Seri Girişimci, Akademisyen, Yazar ve Konuşmacı
* Medya, Teknoloji, Perakende, Ulaşım, Eğitim, Finans, Sigorta, Telekomünikasyon ve internet sektörlerinde proje ve girişimler,
* Atıl kaynakların menkulleştirilerek finansal varlığa dönüştürülmesi Doktora tezi, Dijital Varlık Ekonomisi kitabı, Kripto Pul patent çalışması,
* Sigorta, Finansal Sigorta ve Insurtech iş modelleri,
* Yatırım bankası, ABS, CDO ve Menkul kıymetleştirme iş modelleri,
* Kurumsal BT Yönetişim ve Yönetimi İş Çerçevesi (COBIT, ITIL, ISO 27001, vb.) çalışmaları,
* Denetim, Kontrol ve Uyum Uzmanlığı (KYC, Dolandırıcılık, AML-CFT, Kara Liste, PEP, vb.),
* Fintek, Blokzinciri, Dijital ve Kripto Varlık projeleri,
* Perakende, Dijital ve Mobil Bankacılık alternatif kanal projeleri,
* Omni-channel (Çoklu-Kanal) Ödeme ve Tahsilat sistemleri projeleri,
* Havale, Para transferi, Fatura ödeme, Cüzdan, Kart, Elektronik Para hizmetleri ve Şube ağı projeleri,
* Dijital ticaret ekosistemi ve Üye işyeri ağı kurma çalışmaları,
* EFT, Sanal, Soft ve Mobil POS, yazar kasa ve ÖKC proje ve hizmetleri,
* Birleşme, devir ve girişim yatırım yönetimi projeleri,
* Telekom ve Internet alanında çok kanallı VAS (Katma değerli servis), E-ticaret iş modelleri ve 3. Parti ekosistemi kuruluş ve yönetimi deneyimlerim oldu.
Dr. Özgür Uysal
Merkezi Kayıt Kuruluşu, Veri Depolama ve Raporlama Direktörü
Dr. Özgür Uysal
Merkezi Kayıt Kuruluşu, Veri Depolama ve Raporlama Direktörü

1994 yılında İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Fakültesinden mezun olan Özgür UYSAL, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde Sermaye Piyasaları ve Borsa alanında yüksek lisans yaptıktan sonra Kadir Has Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Finans Bankacılık Bölümünde doktorasını tamamlamış olup, özel üniversitelerde sermaye piyasaları konusunda ders vermektedir.
İş Hayatına 1994 yılında İMKB Takas ve Saklama Şirketi (Takasbank) Teftiş Kurulu’nda Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan Uysal, Muhasebe ve Raporlama, Krediler ve İç kontrol birimlerinde yönetici olarak çalıştıktan 2005 yılında Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) Risk Yönetimi ve Denetim Müdürlüğü’nde Müdür Yardımcısı olarak göreve başlamıştır. Merkezi Kayıt Kuruluşu’nda görev yaptığı süre içerisinde Raporlama, Veri Depolama, Dış ilişkiler, Kurumsal İletişim, Stratejik Planlama, İş Geliştirme ve Araştırma birimlerinin yöneticiliğini yürüten Uysal, halen Veri Depolama ve Raporlama Direktörlüğü’nde Direktör olarak görevini sürdürmektedir. MKK’da görev yaptığı süre boyunca bazıları ulusal ve uluslararası ödüllere layık görülmüş olan; e-VERi: Sermaye Piyasaları Veri Bankası, RISE: Yatırımcı Risk İştahı Endeksi, Veri Anonimleştirme ve e-VEDO: Elektronik Veri Deposu, VAP: Veri Analiz Platformu, Pusula: Aracı Kurumlar MKK Veri Analiz Platformu ve GEFAS: Projelerinde Projelerin İş Birimi Sorumlusu olarak görev almıştır. İstanbul Finans Merkezi Projesinde Vergi ve Finansal Enstrümanlar komitelerinde görev yapan Uysal, sermaye piyasası verilerinin akademik çalışmalarda ve/veya finansal piyasalarda kullanılması konusunda mentorlük görevleri de üstlenmiştir. Sorumlusu olduğu ve/veya katkıda bulunduğu akademik çalışmalarda farklı disiplinlerdeki deneyimlerini bir araya getiren Uysal’ın sermaye piyasaları, davranışsal finans ve kurumsal yönetim konularında yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.
Özkan İlkay Kızıltoprak
Merkezi Kayıt Kuruluşu, Piyasa Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı
Özkan İlkay Kızıltoprak
Merkezi Kayıt Kuruluşu, Piyasa Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan Özkan İlkay Kızıltoprak, profesyonel hayatının büyük bir kısmına Citibank A.Ş.’de sermaye piyasalarından sorumlu “Operasyon Grup Başkanı” olarak devam etmiştir. Profesyonel kariyeri sırasında farklı şirketlerde ve dönemlerde yurtdışı görevlerinde de bulunan Kızıltoprak, Merkezi Kayıt Kuruluşu’na katılmadan önce sermaye piyasalarına ürün geliştiren teknoloji şirketlerinde iş geliştirme ve operasyonel mükemmellik alanlarında direktörlük görevlerini yürütmüş, aynı zamanda da danışmanlık ve eğitim vermiştir.
Sermaye piyasalarında hisse senetlerinden üç sıfır atılması, menkul kıymet alım-satım vergisi işleyişinin saklamacı kuruluşlarda yapılandırılması, Takasbank, MKK ve Saklamacı Bankalar SWIFT entegrasyonunun kurulumu, MKK DİBS Kaydileştirme çalışmalarında banka saklama kuruluşları arasındaki işleyişin oluşturulması vb. birçok sermaye piyasası projesini yürütmüştür. Bunun dışında Bankalar Birliği çatısı altında Vostro ödemeleri alt çalışma gruplarında birçok projeye de destek vermiştir.
Sayın Kızıltoprak, Sermaye Piyasası Düzey 3 ve Türev lisanslarına sahip olup, Veri Tabanı Yönetimi ve Raporlaması ile Büyük Veri konularında sertifikaları bulunmaktadır.
Özkan Kızıltoprak, 07.10.2020 tarihi itibarıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu Piyasa Operasyonlarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
Özlem Kıldır
Profinstance Proje Finansmanı Danışmanlık & Eğitim Hizmetleri A.Ş., Genel Müdür
Özlem Kıldır
Profinstance Proje Finansmanı Danışmanlık & Eğitim Hizmetleri A.Ş., Genel Müdür

Özlem Kıldır, kurumsal ve orta ölçekli şirketlere; proje finansmanı, kurumsal finansman, yeşil finansman, kamu-özel sektör ortaklığı modelleri, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği finansmanı, altyapı finansmanı, kredi risk yönetimi ve yapılandırma kredileri, birleşme ve devralmalar, mühendislik finansmanı, sürdürülebilir kalkınma finansmanı ve finansal denetim ve yönetim alanlarında hizmet veren alanında seçkin bir proje finansmanı danışmanıdır.
Mevcut danışmanlık uygulamaları, Kıldır’ın, son 5 yılı Türkiye İş Bankası A.Ş. ‘de yaklaşık 20 milyar USD’lik Proje Finansmanı performansı ile Proje Finansmanı Müdürlüğü görevi olmak üzere, Kurumsal Bankacılıktaki 20 yıllık tecrübesi ile güçlü bir geçmişe dayanmaktadır. İş Bankası Proje Finansmanı Portföyü, Kıldır tarafından geliştirme öncesi aşamadan nihai operasyona kadar anlaşmaların yapılandırılması, düzenlenmesi, sonuçlandırılması ve izlenmesi aşamaları ile yönetilmiştir. Proje finansmanı uzmanlarından oluşan bir ekibe liderlik ederek, altyapı ve ticari gayrimenkul, birleşme ve devralma, enerji üretimi ve dağıtımı, kamu-özel-işbirliği kapsamında enerji, ulaşım, sağlık ve altyapı projelerinden oluşan Proje Finansmanı Portföyünü yönetmiştir.
Mevcut danışmanlık hizmetleri kapsamında işlemlerin gerçekleştirilmesi ve düzenlenmesi, finansal modelleme, projelerin fizibilite ve duyarlılık analizinin yapılması, kredi riski, proje riski ve çevresel risklerin analizi, proje durum tespiti çalışmalarının koordine edilmesi ve yönetilmesi, müzakere ve sözleşme taslakları yoluyla finansal dokümantasyonun tamamlanması, yapım ve işletme dönemlerinde teknik, çevresel ve finansal izlemelerin gerçekleştirilmesi ve yapılandırma alternatiflerinin oluşturulması vb. hizmetler yer almaktadır.
Özlem Kıldır ayrıca yeşil finansman, proje finansmanı ve kurumsal finansman, çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişim, sürdürülebilir finans, dijitalleşme projeleri, kapasite geliştirme, yenilikçi finansman yapıları konularında konferanslar, eğitimler ve çalıştaylar sunmaktadır. Özlem Kıldır, Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi’nde araştırmacı ve eğitmen olarak görev almıştır. Proje Finansmanı alanındaki çalışmaları sonucunda 2018 yılında Wealth & Finance International tarafından En İyi Proje Finansman Danışmanlığı – MENA (ODKA) ve Proje Finansmanı Alanında En İlham Verici Kadın seçilmiştir.
Prof.Dr. Recep Bildik
İstanbul Ticaret Üniversitesi, Finans ve Bankacılık Bölümü Öğretim Üyesi
Prof.Dr. Recep Bildik
İstanbul Ticaret Üniversitesi, Finans ve Bankacılık Bölümü Öğretim Üyesi

Sermaye piyasalarında 25’i yılı aşkın bir tecrübeye sahip olan ve 2021 yılında akademiye geçmeden önce en son Borsa İstanbul’da Uluslararası İlişkiler direktörü olarak görev yapan Prof.Dr. Recep Bildik Borsa İstanbul bünyesinde bir çok bölümde yöneticilik pozisyonlarında bulundu. Halen İstanbul Ticaret Üniversitesi Finans ve Bankacılık bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
Recep Bildik 2010-2011 döneminde Takasbank Yönetim Kurulu’nda Denetçi üye olarak görev yaptı. Önceki yıllarda merkezi New York’ta bulunan Global Association of Risk Professionals (GARP) adlı meslek örgütünde risk yönetimi üzerine çalıştı. Chicago Üniversitesi ve DePaul Üniversitesi Finans Bölümlerinde doktora sonrası araştırma programı kapsamında misafir öğretim görevlisi olarak çalıştı. Finans ve sermaye piyasaları alanında ulusal ve uluslar arası hakemli akademik dergilerde yayınlanmış çalışmaları bulunan Recep Bildik 2005 yılında Finans dalında doçent ünvanını aldı. 2006 yılından bu yana Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde finans alanında dersler vermektedir. 2017 yılında akademik finans alanında dünyanın en büyük birliklerinden biri olan Financial Management Association’ın yönetim kurulu üyeliğine seçilmiştir.
Recep Bildik geçmiş yıllarda TÜBİTAK Girişim Sermayesi Destekleme Grubu Yürütme Kurulu üyesi, DEİK Yurtdışı Yatırımlar İş Konseyi yönetim kurulu üyesi, TOBB Girişim Sermayesi Sektör Meclisi, DEİK Kamu-Özel İşbirliği (PPP) Komitesi, Avrupa Komisyonu’nun Horizon 2020 Çerçeve Programı’nda yer alan “KOBİ ve Risk Sermayesi Komitesi” üyesi olarak görev yapmıştır. Halen TÜBİTAK Girişimcilik Destekleme Grubu Yürütme Kurulu, Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi Değerlendirme Komitesi, Global Finance Journal Editörler Kurulu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı “Ulusal Maden, Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu” (UMREK) üyeliklerini sürdüren Prof.Dr. Recep Bildik aynı zamanda Kartonsan A.Ş, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası iştiraki Yatırım Varlık Kiralama A.Ş, CGE Kurumsal Yönetim Değerlendirme Merkezi, Harvard Alumni Association ve Türkiye Risk Yöneticileri Derneği’nde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.
Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü’nde tamamladıktan sonra, aynı üniversitenin İşletme Fakültesi Finans Ana Bilim Dalı’ndan yüksek lisans ve doktora derecelerini alan Recep Bildik burslu olarak kabul edildiği Harvard Ünivesitesi Kennedy School of Government’tan Kamu Yönetimi yüksek lisans derecesine de sahiptir.
Safvan Özcan
Arz Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi, Girişim Sermayesi Portföy Yönetim Uzmanı
Safvan Özcan
Arz Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi, Girişim Sermayesi Portföy Yönetim Uzmanı
Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Akademik eğitimine Türk Alman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası Finans Programı’nda devam etmektedir. Yurt içi ve yurt dışında çeşitli eğitim ve staj faaliyetlerine katılım sağlamıştır. Arz Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. bünyesinde Girişim Sermayesi Portföy Yönetim Uzmanı olarak görev almaktadır. İyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde İspanyolca bilmektedir.
Sait Zekeriya Özgel
İstanbul Takas ve Saklama Bankası, Ödeme ve Transfer Hizmetleri Bölümü Direktörü
Sait Zekeriya Özgel
İstanbul Takas ve Saklama Bankası, Ödeme ve Transfer Hizmetleri Bölümü Direktörü
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi 2003 İşletme Bölümü mezunudur. 2005-2019 yılları arasında Türkiye Finans’ta Genel Müdürlük Kurumsal Bankacılık Portföy Yöneticisi ve Şube Müdürü, 2019-2021 yılları arasında Vakıf Katılım’da Şube Müdürü ve Merkez Şube Müdürü olarak çalışmış olup, Haziran 2021’den bu yana Takasbank’ta Ödeme ve Transfer Hizmetleri Direktörü olarak görev yapmaktadır.
Doç. Dr. Semra Boğa
Beykent Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve Finansman
Doç. Dr. Semra Boğa
Beykent Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve Finansman

Semra Boğa Beykent Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümünde doçent unvanıyla görev yapmaktadır. Lisans eğitimini 2002 yılında Çukurova Üniversitesi'nde İktisat alanından, yüksek lisans derecesini 2012 yılında HUB Brüksel (Katholieke Leuve) Üniversitesi'nde Uluslararası İşletme Yönetimi alanında ve doktora derecesini 2016 yılında İstanbul Üniversitesi'nde iktisat alanında tamamlamıştır. Doktorasını tamamladıktan sonra Gelişim Üniversitesi'nde yardımcı doçent olarak çalışmış ve bu süreçte üniversitenin uluslararasılaşmasına da katkı sağlamıştır. Sonraki yıllarda Doğuş Üniversitesi ve Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde de görev yapmıştır. İktisat alanındaki başlıca araştırma alanları, gelişmekte olan ülkelerin kırılganlıkları, ekonomik krizler ve uluslararası sermaye akımlarıdır. Makroekonomi, mikroekonomi, dünya ekonomisi, ekonomik entegrasyonlar, uluslararası ticaret teorisi ve politikası konularında dersler vermektedir. Üniversitedeki akademik kariyerinden önce, küçük ve orta ölçekli tarımsal işletmelerin uluslararasılaşma süreçlerine katkıda bulunmuştur.
Tayfun Özkan
Nurol Portföy Yönetimi A.Ş., Yönetim Kurulu Üyesi
Tayfun Özkan
Nurol Portföy Yönetimi A.Ş., Yönetim Kurulu Üyesi

Tayfun Özkan, İTÜ Üniversitesi İşletme Mühendisliği mezuniyetinin ardından yüksek lisans ve doktora da yapmıştır. “Türkiye’de Yatırım Fonları ve Emeklilik Fonlarının Performans Analizi (2010-2019)” konulu doktora tezinin bir bölümü yurtdışında kitaplaştırılmıştır.
İş hayatına 1995 yılında Garanti Bankası’nda müfettiş olarak başlamış; Garanti Bank Moskova’nın ilk teftişi, bankanın yönetim bilişim sisteminin (MIS) kurulması, Londra ofisinin ilk teftişi, Osmanlı Bankası ile birleşme gibi projelerde etkin rol almıştır. 2002 yılında Londra’da bankanın ana ortağı Doğuş Grubu için bir portföy yönetim şirketi ve Kayman adalarında hedge fon kuruluşu gerçekleştirmiştir. 2004 yılında Garanti Lüksemburg Şubesi uyum (compliance) bölümünü kurmuştur. 2008 yılında Garanti Bankası Genel Müdürlüğü’nde proje ve satınalım finansmanı izleme hizmetleri birimini kurmak üzere yurda geri dönmüştür.
2011 yılında 16 yıl çalıştığı Garanti grubundan ayrılarak, üç yılda ülkenin en büyük girişim sermayesi yatırım ortaklığı olacak Gözde GSYO A.Ş.’nin kuruluşuna Yatırımlar Direktörü olarak katılmıştır.
2015 yılında Portföy Yönetim Şirketi kuruluşu projesiyle Kuveyt Türk Katılım Bankası’na transfer olmuş ve KT Portföy’ün kurucu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. KT Portföy, Tayfun Özkan’ın liderliğinde, üç yıllık faaliyet dönemi sonunda 50+ şirket arasında fon büyüklüğü itibariyle 10. sıraya yükselmiştir.
Türk Kızılay’dan gelen bir teklifle Nisan 2019’da Kızılay’da bir portföy yönetim şirketi kurmak üzere Kızılay’a geçmiş, hem Kızılay Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş.’nin kuruluşunda YK üyesi, hem de Türk Kızılay’ın Finans ve Varlık Yönetiminden Sorumlu GMY’si (CFO) olarak görev almıştır.
23 Şubat 2021’de Nurol Portföy Yönetimi A.Ş.’nin kuruluşuna Yönetim Kurulu Üyesi olarak katılmıştır.
Tuğba Oğan
Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, Kurumsal İletişim Müdürlüğü, Müdür
Tuğba Oğan
Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, Kurumsal İletişim Müdürlüğü, Müdür
Yıldız Teknik Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi lisans mezuniyeti sonrası, İstanbul Üniversitesi, İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi ve Planlaması yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2000 yılında İngiltere, MLS College Halka İlişkiler, Reklam ve İletişim programı ile 2015 yılında Bilgi Üniversitesi, Betül Mardin ile Halkla İlişkiler Sertifika Programlarını tamamlamıştır. Marka İletişimi ve Yönetimi alanındaki ikinci lisans eğitimini 2021 yılında bitirmiştir. 2000 yılından itibaren Eğitim, İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim alanlarında çeşitli kurumlarda çalışmıştır.
Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği 2004-2012 yılları arasında Eğitim Müdürlüğünde çalışmış, 2013 yılı itibariyle aynı kurumda Kurumsal İletişim Müdürü olarak görevini sürdürmektedir.
Ülkü Güveli
ATP, Tradesoft B2C Çözümleri Direktörü
Ülkü Güveli
ATP, Tradesoft B2C Çözümleri Direktörü
1976 İstanbul doğumlu olan Ülkü Güveli, 1998 yılında Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun olduktan sonra aynı yıl Ata Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.’de Management Trainee olarak profesyonel çalışma hayatına başlamıştır. 14 yıl aynı kurumda Yurtiçi Satış alanında çeşitli kademelerde ve projelerde görevde bulunduktan sonra 2012 yılı içerisinde Burgan Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’ye geçerek 2017’den 2021 Kasım ayına kadar Burgan Yatırım’ın Hazine Yönetimi ve Yurtiçi Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmüştür. TSPB Aracı Kurumlar Meslek Komitesi üyeliği gibi sektöre katma değerli sorumluluklar da üstlenmiştir.
2021 Kasım ayından itibaren ATP Tradesoft bünyesinde B2C Çözümleri Direktörü olarak sermaye piyasalarındaki tecrübelerini teknoloji ile birleştiren projelerde görev almaktadır.
Yonca Yücel
İstanbul Gedik Üniversitesi, Hukuk Fakültesi Bankacılık ve Dijital Finans Hukuku Yüksek Lisans Öğretim Görevlisi
Yonca Yücel
İstanbul Gedik Üniversitesi, Hukuk Fakültesi Bankacılık ve Dijital Finans Hukuku Yüksek Lisans Öğretim Görevlisi

1993-1994 A.Ü Hukuk Fakültesi Banka ve Ticaret Hukuku Enstitüsü/Ticaret Hukuku Yüksek Lisansı.
1993 Ankara Barosuna kayıt 1994-2000 Kasım Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası -Müşavir Avukat
2000-2020 Ekim BDDK- Başuzman (Avukat) Emekli
2016- Eylül -2017 Ağustos döneminde geçici görevli olarak Adalet Bakanlığı HİG Arabuluculuk Daire Başkanlığında bankacılık, finans, sermaye piyasası, arabuluculuk ve tahkimle ilgili danışmanlık.
2014 Eylül ayı Arabuluculuk Siciline kayıt 2017 -Avrupa Konseyi tarafından Akredite Arabuluculuk Eğitmeni 2020 Kasım Banka Finans Uzman Arabuluculuk Eğitimi Verilmesi
1998- Dünya Barolar Birliğinin (IBA) Kadın Komitesi Türkiye Başkanı 1999- Akdenizli Kadın Avukatlar Konfederasyonunun Türkiye Temsilcisi
2016-2020 UIA Arabuluculuk ve Uyuşmazlıkları Önleme Komitesi Dünya Genel Sekreteri
2019- UIA Bankacılık ve Finansal Hizmetler Komitesi Dünya Başkan Yardımcısı 2020- UIA Başkan Yardımcısı ve eski Türkiye Milli Komitesi Başkanı
2020 Nisan “ADR-ODR International Ticari Arabuluculuk Master Eğitimi Sertifikası” 2020 Haziran-Temmuz Uluslararası İşletme Koçluğu Eğitimi WBECS Grup
2020 Kasım Yiğit Yücel International Law Firm- Kurucu 2020 Şubat-2022 Ekim İstanbul Gedik Üniversitesi Bankacılık ve Dijital Finans Hukuku Yüksek Lisans Hocası Y.Diller: İng,Fran. İspanyolca.
2021 Ocak ISTAC Tahkimde Hakemlik Başarı Belgesi, 2022 Ocak IMI Arabulucu/ GDI Arabul./Hakem